"בעיניי הזר העובר לתומו אין השושנה שלי שונה ונבדלת מכן. אולם בעיני – אני הרי היא חשובה מכולן, כי אני רק אותה השקיתי יום יום, רק אותה שמתי תחת פעמון זכוכית, אף שכותי עליה בפרגוד מפני הרוחות העזות. רק למענה הרגתי את הזחלים (חוץ משניים – שלושה שהשארתים בחיים למען יהיו לפרפרים) רק לקולה האזנתי שעה שקבלה או התפארה, ולעיתים אף בשעה שהחרישה, שהרי זו השושנה שלי…". (הנסיך הקטן מספר על הורד שלו)
בעבר קראו לורדים שושנים, ואילו היום אנו יודעים כי השושנים הם צמחים אחרים לגמרי (פרחים בעלי 6 עלי כותרת).
השימוש בורדים ידוע לנו עוד מתקופת המצרים הקדמונים, הפרסים, היונים ולאחריהם הרומאים (אז השתמשו בורדים לריפוי – נגד נשיכת כלבים) קלאופטרה היתה מכינה לאורחים החשובים מיטת ורדים.
מוצאם של הורדים העתיקים מאגן הים התיכון ואירופה וכן מהמזרח הרחוק ומסין. הזנים המודרנים של הורדים התפתחו מאוחר יחסית רק במאה ה 19 לאחר שאומצו על ידי הקיסרית ג'וזפין. האימוץ המלכותי הפך את הורד לפופולארי בקרב המטפחים, גנים בוטנים ואצולת העם. (במיוחד אחרי שפותחו זנים של כלאי-תה, ופלוריבונדה).
הורד ROSE ממשפחת הורדניים הוא צמח רב שנתי הפורח במרבית השנה.
לפרחי הורד מינים וזנים רבים בעלי מגוון רחב של צבעים, גוונים וגדלים.
ישנם מטפחים רבים בעולם אשר מפתחים זנים חדשים של ורדים כל הזמן.
ב – 11.2004 הוצג בתערוכה החקלאית בהולנד ורד בגובה של כ 2 מטר (אטרקציה).
הורד – מתנתו לאדם
לפרח יש אנרגית ריפוי, שבעזרתה יכול האדם להגיע לאיזון פנימי בחייו.
הפרח מכיל בתוכו "הפכים" הפרח רך אך הגבעול קשה ובעל קוצים דוקרים
רכות ונוקשות – והאיזון בניהם יוצר את הריפוי.
לכל צבע של ורד יש השפעה על תחום אחר בחיים בו הוא יכול לעזור להגיעה לאיזון.
טיפול בורד – כפרח קטיף
חשוב לבצע בגבעול הפרח חתך באלכסון 1-2 ס"מ מבסיס הגבעול.
חובה לנקות מעלים לפחות את ה 1/3 התחתון של הגבעול. (כל גבעול שמגיע למים חייב להיות נקי מעלים)
יש לשים את הפרחים במים נקיים עם מזון לפרחים קטופים. גובה המים בכלי כ 10 ס"מ. (ורדים אוהבים כמו שיותר מים).
הורד אוהב סביבה חומצית: בכדי למנוע את כיפוף צואר הפרח מומלץ יש לשנות את החומציות של המים ניתן לעשות זאת ע"י הוספת 2-3 טיפות לימון לליטר מים.
חשוב להגן על הפרחים מפני שמש ישירה, מרוח או מחום גבוה.
שפע של אור ואהבה
ריבת עלי ורדים
חומרים:
- 1/4 ק"ג עלי ורדים אדומים טריים (המתאימים לריבה)
- 1/2 כפית מלח לימון
- 1/4 ק"ג סוכר
- 4 כוסות מים
- מיץ מ 1/2 לימון
אופן ההכנה:
חותכים את הקצוות הלבנים של עלי הורדים. משפשפים חצי מהכמות במלח לימון.
שמים בסיר את מחצית עלי הורדים השנייה יחד עם 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. מסננים ומוסיפים את הסוכר.
מביאים שוב לרתיחה, ומוסיפים את הלימון ואת עלי הורדים עם מלח הלימון . מבשלים על אש קטנה, עד שהריבה מסמיכה מעט.
מעבירים לצנצנת נקיה ויבשה, סוגרים היטב ומאחסנים במקום יבש, קריר ואפל.
השאר תגובה